Barefoot care - TOPI NATURAL

Barefoot ehk paljajalujalatsite hooldus – TOPI NATURAL


Barefoot ehk paljajalujalatsid, nagu kõik teised jalanõud, vajavad samuti korrapärast hooldust. Sihipärase hooldamisega pikendate jalanõude eluiga kuni 50%. Samas pole ka mingi saladus, et esimese mulje inimesest loovad ka tema jalanõud. Ja kõigele lisaks, tunned sa ennast hoolitsetud jalanõudes lihtsalt hästi. 

Uute jalanõude hooldamine.  Jalatsite ettevalmistamine esimeseks kandmiseks.

Heade brändide barefoot jalanõud on juba tehases hooldatud ja infot selle kohta leiab tootelt või saab müüjalt. Samas hooldamine on kallis ja paljud tootjad ei tee seda.

Tekstiilist ja seemisnahast jalatsid (k.a veluur, nubuk jt. käe all katsudes “karvased” nahad). Pihusta jalanõudele Topi Natural Repel sprayd nii, et pind on ühtlaselt niiske. Vajadusel pühi üleliigne lapiga ja lase toatemperatuuri täielikult kuivada. Looduslik vahend ei muuda jalanõude väljanägemist, samas muudab nad vett ja mustust hülgavaks. Sametise ilme andmiseks harja Topi Natural Pehme Harjaga.


Siledast täisnahast  jalatsid, nagu su enda nahkki, vajavad toitu ja kaitset. Parim lahendus selleks on Topi Natural Wax – looduslik, naturaalset mesilasvaha sisaldav kingavaha. Vahatamine aitab säilitada jalatsi välimust ja omadusi, tagades pehmuse ja niisutuse. Kanna vaha ühtlase õhukese kinina jalanõule ja lasta toimida. Topi Natural vahas sisalduvad looduslikud jojobaõli ja mandliõli toidavad nahka sügavuti. Riitsinusõli annab siidise läike. Mõne aja pärast pühi üleliigne pehme puuvillase lapiga ja poleeri. Naturaalne mesilasvaha moodustab jalanõu pinnale kaitsva kihi, mis kaitseb niiskuse ja mustuse eest. Materjal ise jääb looduslikult hingav.

 

Veganmaterjalid (nt mikrofiiber, kunstnahk)  puhul on soovituslik sprayga hooldamine, kuid seda tuleb jälgida vastavalt mudelile. Topi Natural Repel annab jalanõudele täiendava kaitse ja muudab nad vetthülgavaks. Peale spray pealekandmist ja imendumist pühi üleliigne pehme puuvillase lapiga. 

Barefoot jalatsite igapäevane hooldus – kuidas hooldada?

Vahet pole, kas teie jalatsid on valmistatud siledast nahast, seemisnahast, nubukist, tekstiilist, veganmaterjalist või kunstmaterjalist. Esimene reegel on see, et jalanõud peavad olema puhtad ja kuivad. Parim viis selle saavutamiseks on kohe peale kandmist pühkida jalanõud kergelt niiske TOPI NATURAL Bambusest Mikrokiudlapiga. Looduslik ülipeen mikrokiud eemaldab kergelt päeva jooksul kogunenud pori, soola, õli ja muud jäägid ega lase neil materjali sisse kuivada. Seejärel lase jalanõudel toatemperatuuril kuivada. See tagab materjali ühtlase kuivamise ja jalanõud säilitavad oma vormi.

NB! Äärmiselt ohtlik on kasutada ühekordseid poroloonist eelniisutatud  “tupsakaid”. Üldjuhul on need kaetud silikoonõliga, mis katab mustuse ja sulgeb naha boorid.

Barefoot jalatsite põhjalikum puhastamine – kuidas puhastada?

 

Enne põhjalikumat puhastamist on soovitav jalanõudelt maha harjata suurem pori ja mustus. Kasuta selleks harja, mis ei kahjusta materjali. Sobiva harja leiad Topi Natural Tootevalikust



Paljajalujalatsite puhastamine Topi Natural Puhastusvahuga

Kõige mugavam barefoot jalatsite põhjalikumaks puhastamiseks on kasutada Topi Natural puhastusvahtu. Tegemist on äärmiselt tõhusa ja loodusliku tootega. Topi Natural Puhastusvaht ei sisalda ohtlikke kemikaale ega gaase ja on sobilik praktiliselt kõikidele materjalidele, sealhulgas nahk, seemisnahk, nubuk, veeganmaterjalid, kangas, vinüül, nailon, puuvill ja palju muud. Toode on veepõhine.

Puhastusvaht kanna otse jalanõule ja puhasta ringjate liigutustega Topi Natural puhastusharja või švammiga. Juhul kui mustus on jalanõule kinni kuivanud lase ainel mõni aeg toimida. Vajadusel korda protseduuri. Pühi kemikaali ja mustuse jäägid veega niisutatud mikrokiudlapiga. Lase toatemperatuuril täielikult kuivada.

Tahma, õli, asfaldi, marker, pastaka ja teised keerulised plekid saad eemaldada kasutades  TOPI NATURAL Plekikustutajat Niisuta plekk puhastusvahuga ja eemaldage plekk plekikustutajaga kergete ringjate liigutustega. Plekikustutajast eralduvad imepeened osakesed eemaldavad pleki mikroskoopilisel tasandil.


iledast täisnahast jalanõude kaitsmine Topi Natural Wax vahaga

Kanna Topi Natural Wax naturaalse mesilasvahaga kaitsevaha ühtlase õhukese kinina puhtale ja kuivale jalanõule. Laske toimida, et vahas sisalduvad looduslikud õlid toidaksid nahka sisemisest kihist välimiseni. Parem üleöö. Pühkige üleliigne puuvillase lapiga ja poleerige. Vahas sisalduv naturaalne mesilasvaha moodustab jalanõule kaitsva kihi ja annad siidise läike.

Muudame jalanõud vett ja mustust hülgavaks - Topi Natural looduslik veekindel spray

Sobib nahast, nubukist, seemisnahast, tekstiilist, veganmaterjalidest ja kunstmaterjalidest jalanõude. Vett hülgav spray ehk niiskusetõke pihusta ühtlaselt 20 cm. kauguselt kogu jalatsile nii, et pind on ühtlaselt niiske. Enne lõpplikku kuivamist pühi üleliigne pehme lapiga. Lase jalanõudel toatemperatuuril täielikult kuivada. Topi Natural Repel on looduslik, täiesti ohutu keskkonnale, inimestele ja loomadele.

 

Topi Natural looduslik jalanõude deodorant ja lõhna eemaldaja

Ebameeldiva lõhva eemaldamine jalanõudest ja antibakteriaalse keskkonna loomine - TOPI looduslik jalanõude deodorant ja lõhna 

Pihusta deodorant 2-4 korda mõlemasse jalatsisse ja lase toimida. 100% looduslik toode. Sisaldab ainult looduslikke komponente ja eeterlike õlisid: sidrunhein, piparmünt, teepuu, sinrun. TOPI looduslik jalanõude deodorant eemaldab tõhusalt lõhna mis tahes tüüpi jalatsitelt ja materjalidelt.

Nõuanne: Antibakteriaalse keskkonna loomiseks värskendage jalanõusid korra nädalas.




Back to blog